Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ιράν : Αναβάλλεται η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα


Το πράσινο φως από το Υπουργείο Εξωτερικών περιμένει η Ερυθρά Ημισέληνος στο Ιράν, προκειμένου να αναχωρήσουν τα δύο πλοία, που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

"Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τα πλοία, αλλά περιμένουμε την άδεια του υπουργείου Εξωτερικών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Μοζτάμπα Μαζντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αναχώρηση του πλοίου που μεταφέρει εθελοντές μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και να ματαιωθεί λόγω των "πολιτικών και στρατιωτικών συνθηκών, αλλά και για λόγους ασφαλείας στην περιοχή".
Ο Μαζντ επισήμανε πως "περισσότεροι από εκατό χιλιάδες εθελοντές έκαναν αίτηση για να βοηθήσουν τον λαό της Γάζας και πρόσθεσε πως η Ερυθρά Ημισέληνος σκοπεύει να στείλει "70 εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, γιατρούς και νοσηλευτές" με ένα από τα δύο πλοία.
Η Ερυθρά Ημισέληνος διευκρίνισε πως η επιχείρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την τουρκική κυβέρνηση και πρόσθεσε πως ένα στο προσεχές μέλλον θα αποπλεύσει και ένα πλωτό νοσοκομείο με προορισμό τη Γάζα.
"Το ένα πλοίο θα μεταφέρει δώρα του (ιρανικού) λαού, κυρίως φάρμακα και τρόφιμα και το άλλο πλοίο εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου", είχε δηλώσει λίγες μέρες νωρίτερα, ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, Αμπντολραούφ Αντιμπζαντέχ.
"Οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης είναι πανέτοιμες να συνοδεύσουν στολίσκους της ελευθερίας και της ειρήνης που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία συγκεντρώθηκε από όλο τον κόσμο για τον καταπιεσμένο λαό της Γάζας", είχε τονίσει ο Αλί Σιραζί, που εκπροσωπεί τον αγιατολάχ Χαμενεΐ στους Φρουρούς της Επανάστασης, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr.
Την άρση του αποκλεισμού ζητά ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου
Ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, ζήτησε την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, που επέβαλε το Ισραήλ εδώ και τέσσερα χρόνια.
"Ο αποκλεισμός πρέπει να αρθεί. Η θέση του Αραβικού Συνδέσμου είναι ξεκάθαρη", τόνισε ο Μούσα, ο οποίος έφτασε στη Ράφα και έγινε δεκτός από μέλη της ηγεσίας της Χαμάς.
"Όχι μόνο οι Αραβες, αλλά και όλος ο κόσμος πρέπει να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό κατά του αποκλεισμού της Γάζας και σε αυτό που συμβαίνει στα κατεχόμενα εδάφη και ειδικά στην ανατολική Ιερουσαλήμ", τόνισε ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου που επισκέπτεται πρώτη φορά την Λωρίδα της Γάζας.
Στη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του ο Μούσα θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΟΗΕ, μη κυβερνητικών οργανώσεων και παλαιστινιακών κομμάτων και θα έχει συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

1 σχόλιο:

  1. Προς το Blog σας
    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή