Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

"Μπλάνκο" στα στοιχεία έβαλε η Siemens


H Siemens έσβησε τα ονόματα των παραληπτών των δώρων από τις σχετικές λίστες ξεκαθάρισε την Τετάρτη το ΣΔΟΕ αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των δικαστικών αρχών για την ?αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από τους ελέγχους του Φεβρουαρίου του 2009. Παράλληλα το ΣΔΟΕ διευκρίνισε ότι θα υπάρξει και νέο πόρισμα για τις συγκεκριμένες λίστες.
Μία ημέρα μετά την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Καπελέρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
-Η παραγγελία της Εξεταστικής Επιτροπής προς το ΣΔΟΕ ήταν συγκεκριμένη. «Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το περιεχόμενο του λογαριασμού που αφορούσε την δωρεάν παροχή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε πολιτικά πρόσωπα και ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί με τα στοιχεία ?Κέντρο Κόστους 101000?».
-Στις 19 Φεβρουαρίου 2009 τα στοιχεία τα οποία συλλέχτηκαν, κρατήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.
-Ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ στα βιβλία και στοιχεία της Siemens διενεργήθηκε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2010, ύστερα από την σχετική παραγγελία.
-Για την εξακρίβωση των παραληπτών των συγκεκριμένων ειδών που αντιστοιχούσαν στις λογιστικές εγγραφές των βιβλίων, καθώς και αυτών που αναγράφονταν σε φορολογικά στοιχεία, τα οποία κατασχέθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. και που οι παραλήπτες είχαν σβηστεί από την επιχείρηση Siemens πολύ πριν τον έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε., χρειάστηκε να διενεργηθούν διακλαδικοί έλεγχοι στις προμηθεύτριες επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα ανεγράφησαν αναλυτικά στο πόρισμα.
-Μετά από νέα στοιχεία, παραδόθηκαν προχθές δύο φάκελοι σχετικοί με τον συγκεκριμένο λογαριασμό από την Εξεταστική Επιτροπή στο Σ.Δ.Ο.Ε.
-Οι αντιπαραβολικοί έλεγχοι συνεχίζονται και θα υπάρξει συμπληρωματικό πόρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου