Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Πιθανόν στις 3 Δεκεμβρίου η εκτόξευση του Discovery

Μια νέα απόπειρα για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Discovery δεν θα μπορέσει να γίνει πριν από τις 3 Δεκεμβρίου το νωρίτερο, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.


Οι τεχνικοί υπεύθυνοι έχουν αποσαφηνίσει στην ανάλυσή τους τις επισκευές που απαιτούνται ώστε η εκτόξευση να γίνει με ασφάλεια, διευκρινίζει η υπηρεσία σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Οι επισκευές θα γίνουν τις επόμενες πέντε ημέρες και κατόπιν το διαστημόπλοιο θα εξεταστεί ξανά, στις 24 Νοεμβρίου. Μεταξύ των άλλων θα πρέπει να τοποθετηθεί μονωτικό υλικό στην εξωτερική δεξαμενή, στην οποία εντοπίστηκε μια ρωγμή μήκους 51 εκατοστών.

Εάν τα αποτελέσματα του τεχνικού ελέγχου είναι θετικά στις 24 Νοεμβρίου, οι υπεύθυνοι της αποστολής θα συζητήσουν πέντε ημέρες αργότερα εάν θα πρέπει ή όχι να προχωρήσουν στην εκτόξευση. Η αντίστροφη μέτρηση επομένως δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τις 30 Νοεμβρίου. Στην καλύτερη περίπτωση, το Discovery θα εκτοξευθεί στις 2:52 της 3ης Δεκεμβρίου από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Το «παράθυρο» για την εκτόξευση κλείνει στις 6 Δεκεμβρίου.


http://www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου