Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

«Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους»

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα «κόψει» σήμερα στη Στοά του Βιβλίου την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης «Τα Παιδιά Γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους», με αφορμή την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος όπου παιδιά από όλη την Ελλάδα μέσα από ομαδικές εργασίες (αφίσες, βιβλία και εφημερίδες) εξέφρασαν τις ανησυχίες, τις απόψεις και τα όνειρά τους για θέματα που τα αφορούν άμεσα.


Τα γραφεία της Unicef κατακλύστηκαν από τις δημιουργίες των παιδιών, άλλοτε με τη μορφή μιας φανταστικής ιστορίας, άλλοτε μέσα από το αλφαβητάρι των δικαιωμάτων του παιδιού, ή μέσα από μια εφημερίδα, ένα ουράνιο τόξο που ταξιδεύει παντού ή μια ζωγραφιά.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF έστειλε σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό που έλαβε μέρος στο πρόγραμμα ειδικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Τώρα διανύεται η δεύτερη φάση του προγράμματος όπου ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων θα αξιολογήσει τις εργασίες των παιδιών και θα ξεχωρίσει τις καλύτερες.

Στην τρίτη και τελευταία φάση του προγράμματος όλες οι εργασίες θα παρουσιασθούν σε έκθεση.


http://fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου