Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τεταμένη η κατάσταση στον Καύκασο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστήριξε την Παρασκευή ότι η κατάσταση στον ρωσικό Καύκασο παραμένει "εξαιρετικά τεταμένη", επικρίνοντας τις "απατηλές" στατιστικές των δυνάμεων της τάξης.
"Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν υπήρχε σχεδόν καμία βελτίωση στην περιοχή" κατά τους δέκα πρώτους μήνες του χρόνου, είπε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια μιας συνόδου με θέμα τη σταθεροποίηση της περιοχής στο Εσεντούκι, στο Βόρειο Καύκασο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των εκρήξεων και των επιθέσεων με όπλα εναντίον των δυνάμεων της τάξης, ούτε και οι δολοφονίες σε βάρος αμάχων.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που δίνουν οι αρχές, κυρίως στην αύξηση των δολοφονιών και στη μείωση κατά 10% των υποθέσεων που διαλευκαίνονται, ο Μεντβέντεφ επέκρινε δημοσίως τη δουλειά που κάνουν οι δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως το υπουργείο Εσωτερικών, σε θέματα στατιστικής. "Οι στατιστικές δεν είναι και πολύ αδιάβλητες (...) ούτε αξιόπιστες, πολύ συχνά είναι απατηλές", σημείωσε.



http://www.athina984.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου