Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παραπομπή τριών στο δικαστικό συμβούλιο

Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο, τριών από τους πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που είχαν αρχικά προταθεί, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
  Πρόκειται για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, (πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης) και Πέτρο Δούκα (πρώην υφυπουργό Οικονομικών), οι οποίοι παραπέμπονται μονάχα για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου για την δήθεν κυριότητα της Μονής επί της λίμνης, για τα οποία είχε επίσης προταθεί η παραπομπή τους.

Οι άλλοι δύο ελεγχθέντες πρώην υπουργοί, οι κ.κ. Γ. Βουλγαράκης (κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος) και Θ. Ρουσόπουλος (κατηγορούμενος για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και της απάτης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου) δεν παραπέμπονται στο δικαστικό συμβούλιο.

Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

http://www.ana.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου