Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τιμή ρεκόρ για ροζ διαμάντι σε δημοπρασία

Κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ τιμής πώλησης ένα σπανιότατο τριανταφυλλί διαμάντι, το οποίο δημοπρατήθηκε την Τρίτη στη Γενεύη από τον οίκο Sotheby’s. Τυχερός αγοραστής του είναι ο κοσμηματοπώλης Λόρενς Γκραφ, που κατέβαλε 46,158 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το σπάνιο διαμάντι, βάρους 24,78 καρατίων και με έντονο ρόδινο χρώμα.

Ο διευθυντής του οίκου Sotheby’s, Ντέιβιντ Μπένετ, δήλωσε ότι οι παριστάμενοι στην αίθουσα του πλειστηριασμού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν το κόσμημα κατακυρώθηκε στον Γκραφ. Κανείς δεν πίστευε ότι ο πολύτιμος λίθος θα πετύχαινε τόσο υψηλή τιμή. Οπως λέει ο Μαρτ βαν Ντούνεν, κοσμηματοπώλης από την Ολλανδία, είναι πια σαφές ότι ο Γκραφ θέλει να συγκεντρώσει τα σπανιότερα διαμάντια του κόσμου. Ο κοσμηματοπώλης αγόρασε πριν από δύο χρόνια και το γαλάζιο διάμάντι Βίτελσμπαχ–Γκραφ, το οποίο έχει βάρος 35,56 καράτια, έναντι 24,3 εκατ. δολαρίων.

Στη δημοπρασία του πανέμορφου τριανταφυλλί διαμαντιού συμμετείχαν τέσσερις επίδοξοι αγοραστές. Για τελευταία φορά, η μοναδική πέτρα πωλήθηκε από τον Νεοϋορκέζο κοσμηματοπώλη Χάρι Γουίνστον πριν από 60 χρόνια. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο ποιος είναι αυτός που το εκποίησε με τη βοήθεια του οίκου Sotheby’s αυτήν τη φορά. Είναι άγνωστο τι προτίθεται να κάνει ο Γκραφ με το νέο του απόκτημα, κατά πόσο θα το «κόψει» και θα το πουλήσει «δεμένο» σε μικρότερης αξίας κοσμήματα.

Συνολικά στη δημοπρασία Sotheby’s εκποιήθηκαν κοσμήματα αξίας 105,1 εκατ. δολαρίων. Ανάμεσά τους και κοσμήματα της Χριστίνας Ωνάση, όπως και της Κριστίνα Φορντ, της δεύτερης συζύγου του εγγονού του Χένρι Φορντ.



http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου